Fociláz

Minden ami foci

Botlottak a nagyágyúk az első csoportkörben

Érdekesen indul az orosz rendezésű világbajnokság. A legnagyobbak már bemutatkoztak, de a  szurkolóik és a semleges foci nézők is csalódottak lehetnek. A német világbajnok vereséggel indult, míg Brazília és Argentína 1-1-es döntetlent játszott. Franciaország bár nyert, talán ők mutattak a leggyengébb játékot az említett négyesből.

Szerencsés győzelem

A franciák Ausztráliával játszották az első meccset a csoportkörben. A francia csapatban bár hemzsegnek a z ifjú sztárok nem mutattak meggyőző játékot. Didier Deschamp jelentős fiatalításba kezdett és ez könnyen visszaüthet. A francia szakember olyan tapasztalt játékost otthon hagyott mint Karim Benzema és csak nagyítóval lehet olyan játékosokat találni a kezdőben aki az előző világbajnokságon is játszott. Az egyénileg fantasztikus képességű labdarúgók egyenlőre idegenül mozognak a nemzeti csapatban, nincs igazán vezéregyéniségük sem koncepciójuk. A csillogó támadó névsor ellenére elég ötlettelenül muzsikáltak.

A vezetést egy enyhén véleményes tizenegyessel szerezték meg. Griezmann rontott be büntetőterületre, a becsúszó védő elpöckölte labdát, de a tovább lendülő láb beleakadt a francia sarkába, aki köszönt szépen elesett. Az Ausztrálok egyenlíteni tudtak, szintén tizenegyesből, amit Umtiti látványos kezezése miatt ítéltek meg. A meccs végén a gólvonal technológiát is igénybe vettek: Pogba kapufás lövése éppen, de a gólvonalon túlra esett teljes terjedelmével. Így a franciák, bár nehezen, de megszerezték a győzelmet.

francia.png

Szenvedő Argentinok

Az Argentin válogatott Izlanddal csapott össze. Habár jól kezdtek az argentinok és Agüero egy szép góllal már a 19. percben megszerezte a vezetést, Izland hamar válaszolt. Ezután nem tudták feltörni a szívós Izlandi védekezést az argentin fölényes labdabirtoklás ellenére.  A világbajnokságon sorra megítélt tizenegyeseiből Argentínának is jutott, de nem élt vele. Messi lövését védeni tudta Halldórsson. A Barcelona sztárjának ezen a meccsen semmi sem jött össze. 11 kapura lövéséből csak 3 talált kaput ezeket is védte az Izlandi kapus.  Az argenitn 10-esen hatalmas a teher, mivel tőle várják a jó teljesítményt és a nemzeti csapat világbajnoki címig való vezetését, ám ezen a meccsen nem tudta győzelemre vezetni a csapatát maradt az 1-1-

messi.png

Kikapott a világbajnok

A legnagyobb meglepetést Németország okozta:a Nationalelf kikapott Mexikótól. A német világbajnok otthonmaradó játékosait mint Götze, Schürle, Gnabry sok válogatott megirigyelné, kezdőjéről nem is beszélve, a pályán ez még sem látszott. A németek lassan körülményesen sok passzal játszottak, míg a Mexikóiak villámgyors kontrákat vezettek. A 4 éve visszavonult Philipp Lahm most nagyon hiányzott,utóda Joshua Kimmich teljesítménye ezen meccsen messze volt a legendáétól. Az előre játékban remekelt, de mögötte hatalmas területek maradtak és veszélyes akciókat vezettek sorozatba a Mexikóiak, főleg Lozano lévén, aki végül megszerezte a vezetést. A villámgyors mexikói szintén Kimmich oldalán törtbe a 16-oson belülre és középen a nem épp védekezéséről híres Özillel találta szemben magát, akit könnyedén megvert egy az egyben. Az első félidő egyértelműen Mexikóiaké volt a németek középpályás védekezése nem volt olyan stabil mint megszokhattuk elöl pedig a Müller-Werner-Draxler trió nem sok veszélyt jelentet. A második félidőre Mexikó védekezésre rendezkedett be és a németek egyre inkább kezdtek magukra találni. Új lendületet  hozott a cserék harca dobása, különösen Julian Brandt remekelt. Az eredmény még is maradt 1-0.

nemetorszag.png

Brazília sem tudott nyerni

Az említett válogatottatok közül Brazília erősödött játékoskeretileg a legjobban a legutóbbi világbajnokság óta. A nemzeti csapat már nem függ annyira Neymartól mint 4 éve, mivel több kreatív támadójuk is.Elég csak arra gondolni 2014-ben az inkább mókamesterként jeleskedő középszerű Fred helyett, most Gabriel Jesus és a bl döntős Roberto Firminho is sorban állnak a kilences pozícióért.Ezért a győzelem volt az elvárás a Dél-Amerikai csapattal szemben, annak ellenére, hogy a stabilan játszó Svájc sem könnyű ellenfél.Brazília a meccs elején és a 20. percben Philippe Coutinho bomba góljával vezetést szereztek. Az 1-0-t viszont nem tudták megőrizni a kissé leeresztett brazilok és Steven Zuber egy fejes góllal kiegyenlített. A hajrában bár számos brazil helyzet született még sem tudott sem a becserélt Firminho, sem Neymár betalálni.

brazil.png

Meglepetések vb-je?

Attól, hogy az említett négy nemzet így kezdett még mindig lehet, hogy közölük kerül ki a végső győztes. Mind a négy együttesben van potenciál és még lehet változtatni egy két-poszton. Pl. az argentinoknál Gonzalo Higuain kezdőbe dobása vagy a németeknél Marco Reusé.  A győzelem ellenére talán a franciák tűnnek legkevésbé egységesnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://footballfungirl.blog.hu/api/trackback/id/tr7214054548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Fociláz

Friss topikok

  • CSOKKI MÁLNA: @retkeslaci: Luke Sky Modric..:))) (2018.07.17. 09:24) 10 érdekesség a horvát válogatottról
  • Frady Endre: A japánok szimpatikusak lehettek volna, ha előzőleg nem játszottak volna egy unalmas bundameccset ... (2018.07.05. 13:40) Nem minden a papírforma
  • vl519: @Andy73: Nem maga a továbbjutás ténye a meglepetés, hanem a mutatott játék, főleg a többiekkel öss... (2018.06.26. 19:49) Kis ország, nagy foci

Címkék

albánia (1) Ángel Di Maria (1) Anglia (1) argentina (2) Arjen Robben (1) Arturo Vidal (1) átigazolás (1) átigazolások (1) ausztrália (1) Barcelona (1) Bastian Schweinsteiger (1) Bayern München (5) Belgium (2) Borussia Dortmund (1) brazilia (3) Bundesliga (2) Cristiano Ronaldo (2) Dánia (1) Dani Alves (1) Dárdai Pál (1) Dárdai Palkó (1) Diego Costa (1) döntő (1) foci (7) franciaország (2) franciország (1) Frank Ribery (1) Granit Xhaka (1) Gulácsi Péter (1) Haragucsi Genki (1) Henry Kane (1) Horvátország (5) Ílkay Gündogán (1) Inui Takasi (1) Ivan Rakitic (5) izland (2) James Rodríguez (1) Jan Vertonghen (1) Japán (1) Jerome Boateng (2) Julian Draxler (1) Juvetus (1) Kasper Schmeichel (1) KKevin-Prince Boateng (1) középpálya (1) kritika (1) légiósok (1) Leon Goretza (1) Leon Goretzka (1) Lionel Messi (1) Luka Modric (5) magyarok (1) Manuel Neuer (1) Marco Reus (1) Mario Mandzukic (3) Marouane Fellaini (1) Mateo Kovacic (1) Mats Hummels (1) Mesut Özil (3) mexikó (1) multikultúra (1) Nacer Chadli (1) negyeddöntő (1) németország (3) német foci (2) német válogatott (1) Nicolás Otamendi (1) Nigéria (1) Niko Kovač (1) nyolcaddöntő (2) Oroszország (3) Philip Lahm (1) Portugália (1) PSG (1) Reál Madrid (1) Sallai Roland (1) Schale 04 (1) Sergio Aügero (1) Spanyolország (2) svájc (2) Svédország (1) Szalai Ádám (1) Szaud-Arábia (1) Thomas Müller (2) Toni Kroos (2) török (1) törökország (1) uruguay (1) válogatottság (1) vb 2018 (12) Vedran Corluka (1) világbajnokság (9) Xherdan Xhaqiri (1) Yannick Carrasco (1) Zlatan Ibrahmihovic (1) Zlatko Dalic (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása