Fociláz

Minden ami foci

Mi lett veled Argentia?

Az orosz rendezési világbajnokságon több csapat sem az elvárásoknak megfelelőn kezdett, de a legnagyobb meglepetés a 2014-es világbajnoki ezüstérmes Argentína gyengélkedése. A Dél-Amerikaik egy döntetlennel kezdek Izlanddal a rossz sorozat folytatott és a csoportkör második meccsét 3-0 elveszették, kilátástalan játékkal, Horvátországgal szemben. A továbbjutásra matematikailag még van esély, ha megverik Nigériát, Horvátország pedig Izlandot, ám ehhez jelentős változásra lesz szükség.  Jelenleg az Argentinok szenvednek, de mik lehetnek az okok?

Felemás csapat

Az Argentin válogatott első ránézésére erősnek tűnik, ha neveket emelünk ki: Lionel Messi, Sergi Agüero, Gonzalo Higuain, Ángel Di Maria, Paulo Dybala. Mindannyian Európai sztárcsapatokban játszanak, évek óta mérettetik magukat az európai porondon és csapataik és húzóemberei. Ezek a sztárok viszont nem férnek meg egyszerre a pályán. Horvátország ellen csak ketten kezdtek Messi és Augero, Di Maria a pályára se lépett. Míg a támadó szellemű játékosok tekintetében bőség zavarával küzdenek a kék fehérek. A középpálya és a védelem inkább középszerű játékosokból áll. A legnagyobb probléma, hogy nincs egy játékot szervező középpályás, aki összekötné a támadó szekciót a védelemmel, aki a sztárokat megtalálná gyilkos passzaival. Habár Javier Mascherano kiváló középpályás ,de nem a játék építéséért felel. A Barcelona egykori játékosa védő munkája kimagasló, nem véletlen játszott éveken át középső védőt is.

Koncepció hiánya

Az argentinok két felállást is kipróbáltak a két meccs alatt, de egyikben sem mozogtak otthonosan. Először egy klasszikus 4-2-3-1 et próbáltak, majd egy 3-4-2-1-et. A középpálya egyik felállásban sem tudta igazán összekötni a csapatrészeket. Messit mindkét felállásban könnyedén kitudták kapcsolni és keveset találkozott a labdával.

Gyenge egyéni teljesítmények 

Ha csapatként nem megy, nem gond ott vannak az egyéni teljesítmények.Az argentinok legnagyobb sztárja kétségkívül Lionel Messi, tőle várják a csodát. Eddigi hiába, argentinok 10-ese formán kívül és hatalmas nyomás alatt egyre frusztráltabban játszik.Az argentinok klasszisának ez lehet az utolsó vb -je, most vezethetné csúcsra csapatát tekintve, hogy már 32 éves. A nagy nyomással egyenlőre nem tud megbirkózni és szenvedős a játéka. A 2014-es vb-n a válogatott kulcsembere Ángél Di Maria sem tud a csapat húzóembere lenni. Izland ellen abszolút észrevehetetlen volt, ezért a következő meccsen pályára sem lépett.

Mentalitás

Az argentin válogatott nem tudott felpörögni, amikor kellett, hanem inkább összezuhant. Amint Horvátország megszerezte a vezető gólját, az argentinok bár támadtak inkább a durvaságban jeleskedtek. Különösen csúnya jelenet volt, amikor Ottamendi fejbe rúgta , közelről labdával ,a  földön fekvő, Ivan Rakitciet.  A horvátok második gólja után a szétesés jellemezte Argentínát és a harmadik bekapott gól teljesen megalázta őket. A Dél-Amerikai játékosokon egyre inkább érződött a kétségbeesés, frusztráció, harag, a játékuk pedig ugyanolyan tanácstalan maradt előtte. Így képtelenek voltak az eredményen változtatni.

 

argentina.png

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://footballfungirl.blog.hu/api/trackback/id/tr8914065445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Fociláz

Friss topikok

  • CSOKKI MÁLNA: @retkeslaci: Luke Sky Modric..:))) (2018.07.17. 09:24) 10 érdekesség a horvát válogatottról
  • Frady Endre: A japánok szimpatikusak lehettek volna, ha előzőleg nem játszottak volna egy unalmas bundameccset ... (2018.07.05. 13:40) Nem minden a papírforma
  • vl519: @Andy73: Nem maga a továbbjutás ténye a meglepetés, hanem a mutatott játék, főleg a többiekkel öss... (2018.06.26. 19:49) Kis ország, nagy foci

Címkék

albánia (1) Ángel Di Maria (1) Anglia (1) argentina (2) Arjen Robben (1) Arturo Vidal (1) átigazolás (1) átigazolások (1) ausztrália (1) Barcelona (1) Bastian Schweinsteiger (1) Bayern München (5) Belgium (2) Borussia Dortmund (1) brazilia (3) Bundesliga (2) Cristiano Ronaldo (2) Dánia (1) Dani Alves (1) Dárdai Pál (1) Dárdai Palkó (1) Diego Costa (1) döntő (1) foci (7) franciaország (2) franciország (1) Frank Ribery (1) Granit Xhaka (1) Gulácsi Péter (1) Haragucsi Genki (1) Henry Kane (1) Horvátország (5) Ílkay Gündogán (1) Inui Takasi (1) Ivan Rakitic (5) izland (2) James Rodríguez (1) Jan Vertonghen (1) Japán (1) Jerome Boateng (2) Julian Draxler (1) Juvetus (1) Kasper Schmeichel (1) KKevin-Prince Boateng (1) középpálya (1) kritika (1) légiósok (1) Leon Goretza (1) Leon Goretzka (1) Lionel Messi (1) Luka Modric (5) magyarok (1) Manuel Neuer (1) Marco Reus (1) Mario Mandzukic (3) Marouane Fellaini (1) Mateo Kovacic (1) Mats Hummels (1) Mesut Özil (3) mexikó (1) multikultúra (1) Nacer Chadli (1) negyeddöntő (1) németország (3) német foci (2) német válogatott (1) Nicolás Otamendi (1) Nigéria (1) Niko Kovač (1) nyolcaddöntő (2) Oroszország (3) Philip Lahm (1) Portugália (1) PSG (1) Reál Madrid (1) Sallai Roland (1) Schale 04 (1) Sergio Aügero (1) Spanyolország (2) svájc (2) Svédország (1) Szalai Ádám (1) Szaud-Arábia (1) Thomas Müller (2) Toni Kroos (2) török (1) törökország (1) uruguay (1) válogatottság (1) vb 2018 (12) Vedran Corluka (1) világbajnokság (9) Xherdan Xhaqiri (1) Yannick Carrasco (1) Zlatan Ibrahmihovic (1) Zlatko Dalic (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása