Fociláz

Minden ami foci

Nem minden a papírforma

 Érdekesen alakultak a nyolcaddöntők. Több esélyesnek gondolt csapat távozott, mint például Spanyolország vagy Argentína.   Meglepetést még a leginkább papírformának gondolt összecsapás is tartogatott és a nyolcadöntő legizgalmasabb meccse volt. A Japán-Belgium párosításból egyértelműen Belgium volt a favorit mégis a távol-keleti csapat vezetett 2-0 és onnan sikerült az európaiaknak megfordítani az eredményt.

Nyílt sisakos küzdelem

Bár a Japánok stabilan védekeztek, de játékuk nem a rombolásról, időhúzásról szólt amivel általában a gyengébb csapatok próbálkoznak. Sőt ha a szabálytalanságokat nézzük még kevesebbet is szabálytalankodtak a japánok,csupán az egész meccsen 9-et, de a belgák is csak 13-at. A nyolcaddöntőben egyedüli Ázsiai csapatként maradt válogatott, helyenként igazán tetszetős látványos támadásokat vezetett. A Japánok tízese Kagava vezérletével egészen kreatív dinamikus játékot mutattak be, meglepve a belgákat.  Minden világversenyen szokott lenni úgynevezett szimpatikus "kis" csapat. Erre a képzeletbeli címre most Japán szolgált rá.

A Belgák támadó alakzata félelmetes, talán az egyik legerősebb a tornán.  Lukaku mellett Mertens és Hazard rohamoz, de a mögöttük lévő De Bruyne, Carrasco, Meunier is életveszélyesen lépnek fel a támadásokhoz.

A japánok viszont felvették a kesztyűt. A remek formában lévő Lukakut szinte kivették a játékból, annak ellenére, hogy a csatár kiváló fizikai adottságokkal rendelkezik, nem bírt a japán védőkkel. A kreatív belga támadó középpályások utolsó passzaiba pedig mindig valahogy bele tudtak lépni.

Izgalmas második félidő

A második játékrész a világbajnokság eddig legizgalmasabb félideje volt.  Meglepetésre Japán szerezte meg a vezetést a 48 percben Genki Haraguchi révén. A belgák még fel sem ocsúdtak,  4 perccel később Takashi Inui  távoli bombával vette be Courtois kapuját. A belgák ezután magasabb fokozatra kapcsoltak és az edző is változtatott. Beküldte a fejjátékban erős Maruane Fellainit és a villámgyors technikás szélső középpályást, Nacher Chadlit. Be is jöttek az edzői számítások. Chadli új lendületet hozott, Fellainivel pedig még erősebbek lettek a légi párbajnoknál. Így Vertonghem szépítő fejes gólja után, Fellaini bólintott a kapuba. Ezzel úgy tűnt hosszabbítás lesz ezen a meccsen is. Japánnak a szimpatikus őszinte foci hozta a vesztét, mivel a rendes játékrész utolsó perceiben megpróbálta döntésre vinni a találkozót és bátran támadtak. Ezt használta ki a kontra focit magasan művelő Belgium. Egy gyors ellentámadás végén a másik csere játékos Chadli is betalált a mérkőzés utolsó percében, így Japán már képtelen volt válaszolni.

belga_2.png

Esélyek a továbbiakban?

Belgiumnak nem lesz könnyű dolga következő körben, mivel Brazíliát kapták, A Dél-Amerikai válogatott személyében először kapnak olyan ellenfelet Hazardék, aki hasonló kvalitású támadókkal rendelkezik.

A belgáknak nagy lendületet adhat, hogy két gólos hátrányból is visszatudtak a meccsbe jönni és a rendes játékidőben eltudták dönteni a  találkozót. A két "csere" játékos góljai bizonyították, hogy széles a keret és lehet miből meríteni, ha a pályán lévőknek nem megy, Ugyanakkor megmutatkozott, védekezésben lehetnek problémáik, mivel a 3-4-2-1-es rendszerükben időnként lyukak maradnak. Ez megfigyelhető volt a Tunézia meccsen is, amikor a semmiből szerzett két gólt a szerény támadó kvalitással rendelkező csapat. A belgák két szélsője  Meunier és Carrasco is erősen támadószellemű. Míg Meunier klub csapatában szélső védő, Carassco kizárólag támadó szélsőként szerepelt csapataiban, így védekezésben pedig kevésbé jártas. Ebben a rendszerben Brazília ellen viszont inkább védők lesznek mint sem középpályások.

A bejegyzés trackback címe:

https://footballfungirl.blog.hu/api/trackback/id/tr3614093841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2018.07.05. 13:40:31

A japánok szimpatikusak lehettek volna, ha előzőleg nem játszottak volna egy unalmas bundameccset a lengyelekkel. Azzal az antifutballal elvesztették minden szimpátiámat és kénytelen voltam a belgáknak drukkolni.
Arccal a horvát-belga vébédöntő felé! :)

Fociláz

Friss topikok

  • CSOKKI MÁLNA: @retkeslaci: Luke Sky Modric..:))) (2018.07.17. 09:24) 10 érdekesség a horvát válogatottról
  • Frady Endre: A japánok szimpatikusak lehettek volna, ha előzőleg nem játszottak volna egy unalmas bundameccset ... (2018.07.05. 13:40) Nem minden a papírforma
  • vl519: @Andy73: Nem maga a továbbjutás ténye a meglepetés, hanem a mutatott játék, főleg a többiekkel öss... (2018.06.26. 19:49) Kis ország, nagy foci

Címkék

albánia (1) Ángel Di Maria (1) Anglia (1) argentina (2) Arjen Robben (1) Arturo Vidal (1) átigazolás (1) átigazolások (1) ausztrália (1) Barcelona (1) Bastian Schweinsteiger (1) Bayern München (5) Belgium (2) Borussia Dortmund (1) brazilia (3) Bundesliga (2) Cristiano Ronaldo (2) Dánia (1) Dani Alves (1) Dárdai Pál (1) Dárdai Palkó (1) Diego Costa (1) döntő (1) foci (7) franciaország (2) franciország (1) Frank Ribery (1) Granit Xhaka (1) Gulácsi Péter (1) Haragucsi Genki (1) Henry Kane (1) Horvátország (5) Ílkay Gündogán (1) Inui Takasi (1) Ivan Rakitic (5) izland (2) James Rodríguez (1) Jan Vertonghen (1) Japán (1) Jerome Boateng (2) Julian Draxler (1) Juvetus (1) Kasper Schmeichel (1) KKevin-Prince Boateng (1) középpálya (1) kritika (1) légiósok (1) Leon Goretza (1) Leon Goretzka (1) Lionel Messi (1) Luka Modric (5) magyarok (1) Manuel Neuer (1) Marco Reus (1) Mario Mandzukic (3) Marouane Fellaini (1) Mateo Kovacic (1) Mats Hummels (1) Mesut Özil (3) mexikó (1) multikultúra (1) Nacer Chadli (1) negyeddöntő (1) németország (3) német foci (2) német válogatott (1) Nicolás Otamendi (1) Nigéria (1) Niko Kovač (1) nyolcaddöntő (2) Oroszország (3) Philip Lahm (1) Portugália (1) PSG (1) Reál Madrid (1) Sallai Roland (1) Schale 04 (1) Sergio Aügero (1) Spanyolország (2) svájc (2) Svédország (1) Szalai Ádám (1) Szaud-Arábia (1) Thomas Müller (2) Toni Kroos (2) török (1) törökország (1) uruguay (1) válogatottság (1) vb 2018 (12) Vedran Corluka (1) világbajnokság (9) Xherdan Xhaqiri (1) Yannick Carrasco (1) Zlatan Ibrahmihovic (1) Zlatko Dalic (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása