Fociláz

Minden ami foci

A francia profizmus állította meg a belgákat

 Meg van a 2018-as világbajnokság első döntőse, 12 év után ismét Franciaország játszik a fináléban. Az elődöntő első párosításában a franciák törték össze Belgium világbajnoki reményeit és 1-0 arányú győzelmet arattak.

Előzmények

Franciaország, bár a csoportkörben nem brillírozott, ám minden meccsen annyit hozott ami kell és ez sima csoport elsőséget jelentett mindössze 3 rúgott góllal. Az egyenes kiesési szakaszban viszont két meccsen szereztek 6 találatot, négyet Argentínának kettőt Uruguaynak lőttek. Belgium szebb és szórakoztatóbb játékot játszott, a csoportját magabiztosan megnyerte, Panamát 3-0-ra, Tunéziát 5-2-re , majd Angliát 1-0-ra győzte le. Az egyeneses kiesési szakaszban viszont már nem voltak ennyire magabiztosak. Japán 2-0-ra vezetett, amit az utolsó fél órában tudtak megfordítani 3-2-re. Brazília ellen viszont Belgium vezetett 2-0 az első félidőben a második játékrészben viszont szinte csak védekeztek és ha nincs Courtois, akkor könnyen elveszíthették volna az előnyt. (így csak 1 gólt kaptak)

Változások a kezdőkben

A franciáknál visszatért Matuidi, ezzel Tolisso ismét kiszorult a kezdő csapatból. A belgáknál eltiltás miatt nem játszhatott Meunier, ami hatalmas érvágást jelentett a szélső védő poszton gyenge kínálattal rendelkező csapatnak.  A védő kiesését átszervezéssel pótolták ezért kénytelenek voltak változtatni a felálláson a franciákhoz hasonlóan ők is átálltak a klasszikus 4-3-2-1-es felállásra. Martínez kissé felforgatta a posztokat: bal hátvédet a középső védő ,Jan Vertonghen játszott, míg  jobb oldalt a jobb szélső támadó Nacer Chadli játszott. A középpályán pedig Dembelé került Witsel mellé. 

Óvatos támadások

Mind két csapat próbálta a saját játékát is játszani, de kevés kockázattal, mivel amint labdavesztés alakult ki a másik csapat megpróbálta kihasználni. Így sokáig őrizték a 0-0-ás eredményt mivel egyik válogatott sem nyílt ki igazán. Igyekeztek a labdajáratással türelmesen játszani. Különösen a belga védelem gurigázott sokat hátul. Az első félidőben  kiegyenlített mezőny játék mellett elvétve alakultak ki helyzetek. A belgáknál Hazard elfutásai jelentettek veszélyt. A franciáknál Giroud és Pavard is került nagy helyzetbe.

1 gól és vége a meccsnek

Uruguay ellen Varane fejese volt döntő, most pedig a másik középső védő Umtiti döntötte el a találkozót az 51. percben. Egy szögletet követően  emelkedett pár centivel magasabbra a fejpárbajban szintén erős Fellaininál és csúsztatta a kapuba a labdát. Ezután a franciáknak könnyű dolguk volt, szervezetten, stabilan védekeztek és kontrára próbáltak játszani. Ezen a meccsen is hozták a kötelezőt és megszerezték a vezetést és fegyelmezetten tartották .A belgáknak egyszerűen nem volt helyük. Egyre kétségbeesettebben próbálkoztak, de a francia vezető gól után nem is volt igazán nagy helyzetük. Fejetlenül meg nem támadhattak, mivel amint kicsit is fellazult a védekezés, Mbappé már száguldott a belga kapu felé. Ezért nem egyszer követtek el taktikai faltot ellene. Martínez sem tudott igazán belenyúlni a meccsben. Mertens beállása némiképp erősítette a belga jobb szárnyat és záporoztak a beadások, de igazán nagy gól helyzetet nem sikerült kialakítani. Lukakut gyakorlatilag kivették a játékból a francia védők. Érdekes összehasonlítani a két karmester játékát is. A franciáknál Antonie Griezman számos támadást vezetett és veszélyesek voltak a megindulásai, passzai, valamint mezőnymunkája is dicséretes. Ezzel szemben a belgák kreatív támadó középpályása Kevin De Brunye nem fogott ki jó napot és nem csak az a bizonyos plusz váratlan megoldásokat nem hozta az egyszerű passzoknál is többször volt pontatlan.

lukaku.jpg

Esélyek?

A francia válogatott Angliát vagy Horvátországot kaphatja a döntőben. Valószínűleg ott sem kell sok gólos meccsre számítani. A franciáknál hihetetlen csapategység, stabilitás van, igazi torna csapat és még azt is elbírja, hogy nincs egy gólvágójuk. Giroud eddig kihagyott mindent és a védők szerezték a fontos gólokat, de nem kizárt a  torna végén jön formában, mint ahogy a francia csapat is egyre jobban játszik.  Védekezésben nagyon masszívak és Didier Deschamp nem kockáztat igazából 3 klasszikus támadó szellemű játékost enged játszani, Griezmann, Mbappé és Giroud személyében. Jobb szélső posztra már nem a klasszikus szélsőket játszatja mint pl. Dembelé vagy Fekír, hanem Matuidi illetve Tolisso kapott esélyt, akik inkább védekező vagy középső középpályások semmint szélsők, így inkább a védekezésre fektetik a hangsúlyt. A belgák ellen látható volt, hogy a támadó játékosok is mint Giroud vagy Griezmann is képes hatalmas mezőnymunkára is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://footballfungirl.blog.hu/api/trackback/id/tr314106667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Fociláz

Friss topikok

  • CSOKKI MÁLNA: @retkeslaci: Luke Sky Modric..:))) (2018.07.17. 09:24) 10 érdekesség a horvát válogatottról
  • Frady Endre: A japánok szimpatikusak lehettek volna, ha előzőleg nem játszottak volna egy unalmas bundameccset ... (2018.07.05. 13:40) Nem minden a papírforma
  • vl519: @Andy73: Nem maga a továbbjutás ténye a meglepetés, hanem a mutatott játék, főleg a többiekkel öss... (2018.06.26. 19:49) Kis ország, nagy foci

Címkék

albánia (1) Ángel Di Maria (1) Anglia (1) argentina (2) Arjen Robben (1) Arturo Vidal (1) átigazolás (1) átigazolások (1) ausztrália (1) Barcelona (1) Bastian Schweinsteiger (1) Bayern München (5) Belgium (2) Borussia Dortmund (1) brazilia (3) Bundesliga (2) Cristiano Ronaldo (2) Dánia (1) Dani Alves (1) Dárdai Pál (1) Dárdai Palkó (1) Diego Costa (1) döntő (1) foci (7) franciaország (2) franciország (1) Frank Ribery (1) Granit Xhaka (1) Gulácsi Péter (1) Haragucsi Genki (1) Henry Kane (1) Horvátország (5) Ílkay Gündogán (1) Inui Takasi (1) Ivan Rakitic (5) izland (2) James Rodríguez (1) Jan Vertonghen (1) Japán (1) Jerome Boateng (2) Julian Draxler (1) Juvetus (1) Kasper Schmeichel (1) KKevin-Prince Boateng (1) középpálya (1) kritika (1) légiósok (1) Leon Goretza (1) Leon Goretzka (1) Lionel Messi (1) Luka Modric (5) magyarok (1) Manuel Neuer (1) Marco Reus (1) Mario Mandzukic (3) Marouane Fellaini (1) Mateo Kovacic (1) Mats Hummels (1) Mesut Özil (3) mexikó (1) multikultúra (1) Nacer Chadli (1) negyeddöntő (1) németország (3) német foci (2) német válogatott (1) Nicolás Otamendi (1) Nigéria (1) Niko Kovač (1) nyolcaddöntő (2) Oroszország (3) Philip Lahm (1) Portugália (1) PSG (1) Reál Madrid (1) Sallai Roland (1) Schale 04 (1) Sergio Aügero (1) Spanyolország (2) svájc (2) Svédország (1) Szalai Ádám (1) Szaud-Arábia (1) Thomas Müller (2) Toni Kroos (2) török (1) törökország (1) uruguay (1) válogatottság (1) vb 2018 (12) Vedran Corluka (1) világbajnokság (9) Xherdan Xhaqiri (1) Yannick Carrasco (1) Zlatan Ibrahmihovic (1) Zlatko Dalic (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása