Fociláz

Minden ami foci

Mi lesz veled James Rodríguez?
A kreatív játékos úgy tűnt az előző szezonban megtalálta helyét a bajorok kezdőjében és a rekordbajnok végleg megvásárolja a Reál Madridtól.  Ebben az idényben már koránt sem biztos, hogy a nyáron lejáró kölcsönszerződése után marad Münchenben. A Bayern trénere Niko Kovač egyértelműen fogalmazott, bizonyítani kell a kolumbiai játékosnak. Kérdés sikerül-e?

Gyakran a padon

Ebben a szezonban a bajorok karmestere gyakran találta magát a padon 12 meccsből, mindössze 5 alkalommal kapott kezdőként lehetőséget, 4-szer becserélték, 3-szor pedig nem kapott játék időt. 1 alkalommal játszott csupán 90 percet.  A tavaszi szezon első meccsén is csak a  hajrában szállt be.

james.jpg

Túlzott rotáció

James az őszi rotáció egyik áldozata. A szezon első két mérkőzésén epizódszerepet kapott, majd a harmadik, negyedik meccsen egy fél időt illetve majd egy egész mérkőzést végig játszott. A kolumbiai játékos a több játékidőt meg is hálálta és ezeken a meccseken 2 gólt és egy aszisztot jegyzett. A jó formája még sem volt elég, hogy megragadjon a kezdőben. A következő meccsen pályára se lépett és a jó formája visszaesett. Az őszi szezon hátralévő részében pedig sérüléssel bajlódott.

Konfliktusok az edzővel

Jamest Carlo Ancelotti csábította át a Münchenbe,  ám nem sokat dolgozhattak együtt az olasz mestert,  Jupp Heynckes váltotta. Ez viszont cseppet sem hátráltatta Jamest sőt, kirobbanó formában játszott. Niko Kovač  bizalmát viszont nem élvezi úgy mint elődeiét. A játékos gyakran fejezte ki nem tetszését a kevés lehetőség miatt . Emlékezetes mondata,:"Ez már nem Frankfurt." Kovač  pedig az őszi szezon rangadóján mellőzte a kolumbiait, néhány perces késésért.

Pozíció harc

James bár több poszton képes játszani, bevethető a széleken és középső középpályásként  a leginkább még is a klasszikus 10-es poszton érzi jól magát, ahol szabadon osztogathat és gólerőssége miatt a kapu elé is könnyen érkezhet. Itt viszont meg kell küzdenie Thomas Müllerrel, illetve Leon  Goretzka és  Thiago Alcántara is bevethető még. A horvát tréner  jobban szereti ha két védekezőbb típusú középpályás játszik, így nem prefrerálja, hogy középen egyszerre játsszon James és Müller. James bár technikailag képzettebb és Müller az utóbbi években eléggé hullámzó teljesítményt nyújt, az "utolsó bajornak" előbb fog Kovač bizalmat szavazni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://footballfungirl.blog.hu/api/trackback/id/tr6014588324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Fociláz

Friss topikok

  • CSOKKI MÁLNA: @retkeslaci: Luke Sky Modric..:))) (2018.07.17. 09:24) 10 érdekesség a horvát válogatottról
  • Frady Endre: A japánok szimpatikusak lehettek volna, ha előzőleg nem játszottak volna egy unalmas bundameccset ... (2018.07.05. 13:40) Nem minden a papírforma
  • vl519: @Andy73: Nem maga a továbbjutás ténye a meglepetés, hanem a mutatott játék, főleg a többiekkel öss... (2018.06.26. 19:49) Kis ország, nagy foci

Címkék

albánia (1) Ángel Di Maria (1) Anglia (1) argentina (2) Arjen Robben (1) Arturo Vidal (1) átigazolás (1) átigazolások (1) ausztrália (1) Barcelona (1) Bastian Schweinsteiger (1) Bayern München (5) Belgium (2) Borussia Dortmund (1) brazilia (3) Bundesliga (2) Cristiano Ronaldo (2) Dánia (1) Dani Alves (1) Dárdai Pál (1) Dárdai Palkó (1) Diego Costa (1) döntő (1) foci (7) franciaország (2) franciország (1) Frank Ribery (1) Granit Xhaka (1) Gulácsi Péter (1) Haragucsi Genki (1) Henry Kane (1) Horvátország (5) Ílkay Gündogán (1) Inui Takasi (1) Ivan Rakitic (5) izland (2) James Rodríguez (1) Jan Vertonghen (1) Japán (1) Jerome Boateng (2) Julian Draxler (1) Juvetus (1) Kasper Schmeichel (1) KKevin-Prince Boateng (1) középpálya (1) kritika (1) légiósok (1) Leon Goretza (1) Leon Goretzka (1) Lionel Messi (1) Luka Modric (5) magyarok (1) Manuel Neuer (1) Marco Reus (1) Mario Mandzukic (3) Marouane Fellaini (1) Mateo Kovacic (1) Mats Hummels (1) Mesut Özil (3) mexikó (1) multikultúra (1) Nacer Chadli (1) negyeddöntő (1) németország (3) német foci (2) német válogatott (1) Nicolás Otamendi (1) Nigéria (1) Niko Kovač (1) nyolcaddöntő (2) Oroszország (3) Philip Lahm (1) Portugália (1) PSG (1) Reál Madrid (1) Sallai Roland (1) Schale 04 (1) Sergio Aügero (1) Spanyolország (2) svájc (2) Svédország (1) Szalai Ádám (1) Szaud-Arábia (1) Thomas Müller (2) Toni Kroos (2) török (1) törökország (1) uruguay (1) válogatottság (1) vb 2018 (12) Vedran Corluka (1) világbajnokság (9) Xherdan Xhaqiri (1) Yannick Carrasco (1) Zlatan Ibrahmihovic (1) Zlatko Dalic (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása